Следва

Lunchtime Shopping: поне една розова рокля за всяка от нас!

Бежов шлифер, опърпан шик чепик и панама - пенсионерският шик е във вихъра си

Преди тенденцията „тих лукс“ и многобройните „базови“ стилове (barbicore, gothiccore, officecore, cottagecore), външният вид и навиците на обличане на пенсионерите винаги са приблизително еднакви. Така нареченият "стил на възрастните хора" сега е особено популярен, отбелязва Highsnobiety

 

All fashion преди 11 месеца

Съвременните пенсионери знаят как да изглеждат добре, без да правят нищо специално за това. Тяхното усещане за стил, учен и възприеман от десетилетия, включва удобни и спокойни визии, прави силуети, свободно преливащи кройки и приглушени нюанси. Разбира се, изданието взема за основа стила на западноевропейските и американските пенсионери от средната класа, които значително се различават от българите по своя начин на живот и ниво на просперитет.

Посланик на модерния "пенсионерски шик" е например излизането на актрисата Лили Джеймс, която се появи точно в такъв тоалет на снимачната площадка на трилъра "Щафета".

Стилът се основава на: тренчкоти, на които заслужено можем да отредим първото място сред любимите неща на пенсионерите, и още обемни якета, широки панталони, удобни топове - ризи, джъмпери или жилетки, и туристически обувки или любимите "обувки на дядо", по възможност приятно износени през годините.

Същността на "пенсионерския шик" е в това, че не се опитвате да впечатлите когото и да е , нито се стараете да изглеждате закачливо. Идеята е вашето обличане да е възможно най-просто и удобно. Избраните ансамбли следва да са подходящи за дълги разходки из града, пробези до близкия пазар (добавете готина пазарска торба), събирания с приятели и прочие лежерни dolce vita дейности. 

Тенденцията "пенсионерски шик" навлезе активно в модната индустрия преди няколко години - десетки съвременни баби и дядовци блогват в Instagram и Tiktok, а много марки канят пенсионери за рекламните си снимки, които се радват на супер топъл прием от аудиторията. .

Като New Balance, например, с кампанията им за маратонките 990v5 и слогана: „Носени от всички – от супермоделите в Лондон до татковците в Охайо“. Както и известната колаборация на спортната марка с Aimé Leon Dore, която включи изпитани като стил и удобство по-стари модели в рекламните снимки през 2020 г.

От естетиката на „старите пари“ до естетиката на буквално стария човек - колегите от Highsnobiety обръщат вниманието ни върху „лекотата“, с която се обличат щастливите пенсионери. Очевидно се имат предвид пенсионерите от Гринуич Вилидж, а не от някъде другаде,  но тенденцията е тук и е извънредно завладяваща. Как да не се гмурнем в нея в очакване на спокойнтите си и много модерни златни години. 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.