Следва

Бижутата на Met Gala 2023 - надпревара по блясък между Дуа Липа, Кейт Мос, Ан Хатауей, Риана и още

Риана на Met Gala 2023 - перла, обвита в камелии

И тази година Риана ни държа в напрежение и очакване - ще се появи ли на Met Gala или не? Както винаги, тя се появи последна в пълния си блясък, заедно с A$AP Rocky - и двамата във визии, отдаващи почит на “краля” на вечерта Карл Лагерфелд, чието десетилетно творчество е тема на изложбата на Института за костюми "Карл Лагерфелд: A Line of Beauty” 

All fashion преди 10 месеца

Двете визии на Риана на Met Gala си заслужаваха чакането. Облечена в архивно кожено палто от колекцията на Fendi за есента на 1997 г. - проектирано от Лагерфелд и първоначално носено на подиума от Наоми Кембъл - Риана за първи път въплъти чистия винтидж блясък. Визията ѝ допълниха диамантени огърлици и обеци с камелия - любимото цвете на Коко Шанел, синоним на френската модна къща, ръководена от Лагерфелд в продължение на повече от три десетилетия. Класическата грим визия - поне според стандартите на Риана - се състои от бели сенки за очи и дръзки червени устни.

A$AP Rocky се вдъхнови от тоалет, носен от самия Лагерфелд, като на гала вечерята носеше черен блейзър и бяла риза с копчета, черна кожена вратовръзка и килт, изработени от Gucci специално за събитието. Едва ли някой би могъл да засвидетелства уважението си към дизайнера по по-добър начин.

Всички знаем за любовта на Лагерфелд към Шотланди. Със сигурност помните шотландската пола, която той носеше на подиума на ревюто на Chanel в Токио през 2004 г. Роки определено се беше погрижил да осъвремени визията, подходяща за 2023 г.: а именно, подредени колани Gucci и дънки с диаманти, подаващи се под полата.



Малко по-късно и двойката пристигна на червения (или по-точно кремавия) килим в Музея на изкуствата "Метрополитън", като Риана вече бе напълно преобразена. В чисто нова визия, с чифт закачливи бели слънчеви очила, украсени с изкуствени мигли.

С копринена рокля Valentino, изработена по поръчка, с пелерина, покрита с 30 гигантски апликации от 500 венчелистчета камелия, и с развяващ се шлейф, тя не само се докосна до една от най-забележителните тенденции на вечерта - булчинските рокли, но и я издигна до нови висоти. Докато вървеше по стъпалата, Риана разкопча пелерината, за да разкрие един последен детайл: паднала талия, която подчертава бременното ѝ коремче, вече доста наедряло в очакване да даде живот за втори път.

 Вижте още >>> Смело и много нейно: Риана на вечеря с любимия

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.