Следва

Дизайн за вдъхновение: новият флагман на Tiffany & Co. в Ню Йорк отдава чест на Одри Хепбърн

Мона Тугард в майският Vogue - екзотика по скандинавски

Мона Тугард е момичето от корицата на майския брой на Vogue Франция за 2023 г. В центъра на вниманието - Скандинавието, но със сомалийско обаяние

All fashion преди 11 месеца

Май - месец на дългите уикенди, предпоставка за празници, Vogue поставя Скандинавия на първа страница. Дания, Норвегия и Швеция, природа, вкоренена в традициите, родина на топла и проста радост от живота, са водещите фигури в този пролетен брой, въплътени от грациозното и дръзко око на фотографа Тео Де Гелтцл.

Мина Тугард, която краси корицата, е родена в Орхус, Дания, и е от датски, сомалийски, етиопски и турски произход, което прави лицето ѝ разпознаваемо и доста екзотично. На 15 г. печели конкурса Elite Model Look в Дания, откъдето кариерата ѝ започва бързо да се развива. Тугор дебютира като ексклузивен модел на Prada през 2019 г. Открива два сезона в Loewe и Fendi, дефилира за Chanel, Louis Vuitton, Stella McCartney, Valentino, Miu Miu, Versace, Burberry, Dior, Victoria Beckham, Max Mara, Lanvin (което закрива), Salvatore Ferragamo и още много други.

Появява се в реклами на Prada, Louis Vuitton, Loewe, Chanel, Max Mara, Chloé, Ports и на корицата на британския Vogue през април 2021 г., както и на корицата на Vogue France през август 2022 г. Само на 21 години, Мона определено има богато професионално портфолио, което си е за завиждане.

За корицата на майския брой на Vogue 2023 Мона е облечена във Fendi и бижута от Bulgari. Нейната грация, дързък поглед и скандинавски чар определено разчупват границите на красотата. За стайлинга отговаря Емили Каре, сценографията е дело на Мила Тейлър Йънг, а продукцията - на Brachfeld. Красотата е дело на стилиста по прически Рамона Ешбах и гримьора Сесил Паравина.

Този брой неминуемо е посветен и на Карл Лагерфелд, който беше почетен на Met Gala на 1 май 2023 г. в Ню Йорк. Четири години след смъртта му изложбата, наречена Karl Lagerfeld: A Line of Beauty, проследява неговата изключителна кариера, инстинктивната му творческа душа и непогрешимостта му да улови пулса на своето време.

Много ни харесва как Мона позира за списанието - небрежно, с вродена изтънченост, за която не е нужно да полага ни най-малки усилия.

Вижте още >>> Бела Хадид на корицата на Vogue Italy: когато фотографията си играе с изкуствения интелект

More All fashion