Следва

Сеизмично различна: Chanel Cruise 2023/24, директно от Лос Анджелис

Възкръсването на перлите: нов прочит на правилата за носенето им по Коко Шанел и Карл Лагерфелд

Мадам Коко Шанел е гений, не само относно стила. Съветите й, включително житейските, са актуални и до днес, и са следвани с удоволствие от милиони. Мина повече от век от отварянето на първия й магазин в Довил (1914), но, специално в света на бижутата, тя наложи няколко строги правила – от това кога да се подаряват до това как да се носят, с главен акцент перлите, валидни с пълна сила и днес 

All fashion преди 11 месеца

Габриел Шанел ненавижда конвенционалността, традиционността и крещящите символи на богатството. Поради тази причина тя миксира истинско с фалшиво в умел естетически баланс, създавайки изискани многопластови визии, които виждаме и днес на модните подиуми, интерпретирани вече от Виржини Виар (Virginie Viard), творческият шеф на френската модна къща.


Перла, mon amour! Как се подаряват и останалите важни неща за най-специалното бижу


На Met Gala 2023 станахме свидетели на парад от визии, покрити с перли, които отдават почит както на Карл Лагерфелд, който дълги години заема позицията на главен дизайнер за Chanel, така и на самата Коко. Този класен аксесоар се появи около вратовете на секси момчетата Бруклин Бекъм и Брайън Тайри, а Ким Кардашян си позволи цяла рокля от 50 000 истински перли.

Ефектното ежегодно събитие, което проследихме на 1 май и в дните след това в детайл, е поводът да изтупаме прахта от перлите на бабите ни и да обобщим най-симпатичните и необичайни начини, по които да ги съчетаем, както ни завещаха мадам Габриел и нейният най-верен фен Лагерфелд. 

Ровейки сe измежду архивни снимки, модни подиуми и визии от червения килим, ето как да носим перли според Coco Chanel и Karl Lagerfeld:

• Носете перли и синджири заедно, за да създадете изискан и ефектен микс
• Покрийте деколтето с колиета с различни дължини и големина на перлите
• Пуснете огърлиците назад по гърба
• Поставете перлени гривни върху маншета
• Украсете талията с колани от перли


Уличният стил на звездите: Риана в elevated бургаска класика


 

More All fashion