Следва

Пазаруваме дизайн от HAY с отстъпка по повод ЧРД 20 на датския бранд

Клеопатра не е тъмнокожа: Египет снима нов филм за царицата в отговор на Netflix

Продукцията за царица Клеопатра на Netflix определено разбуни духовете и породи множество дискусии относно цвета на кожата на най-известната жена в света за всички времена

Movies & TV преди 10 месеца

В отговор на изкривената представа за Клеопатра, който Netflix промотира, Египетска мрежа за документални филми обещава да заснеме свой собствен документален филм за живота на царица Клеопатра. Базираният в Кайро канал Al Wathaeqya се заема с проекта, заедно с египетската United Media Services, а целта е да разкажат истинската история на царица Клеопатра.

"Започна подготовката за създаване на документален филм за царица Клеопатра VII, дъщеря на Птолемей XII, известен като Клеопатра, последният цар от фамилията Птолемеи, управлявала Египет след смъртта на Александър Велики", се казва в изявление за Egypt Independent.

"Въз основа на това, което винаги е обичайно в цялата работа на Сектора за документални продукции и канала Al Wathaeqya, в момента се провеждат работни срещи с редица специалисти по история, археология и антропология." Ще бъдат извършени точни проучвания на темата, свързана с филма.

Решението да се даде зелена светлина на документален филм за една от най-великите египетски владетелки идва само няколко седмици, след като Netflix пуснаха трейлър на свой собствен предстоящ документален филм. Кадрите предизвикаха бурна реакция от страна на хората в арабската страна и скоро се превърна в един от най-нехаресваните трейлъри на стрийминг услугата.

Вижте още >>> Дъщерята на Делон: “Пантерата на Рембранд е любимото произведение на баща ми”

Египетски адвокат дори завежда дело срещу Netflix, заради решението Клеопатра да бъде черна. Той иска да бъдат предприети правни действия срещу създателите на филма и стрийминг услугата да бъде спряна в Египет.

Гарави, която пое ролята на режисьор на филма миналата година, си спомня как е видяла Елизабет Тейлър в ролята на Клеопатра във филма от 1963 г. и като дете е почувствала, че образът "не е правилен". "С тази нова постановка бих могла да намеря отговорите за наследството на Клеопатра и да я освободя от хватката, която Холивуд е наложил върху образа ѝ", споделя тя.

Отбелязвайки, че "шансът Клеопатра да е бяла, е малко вероятен", Гарави започва да търси "подходящата изпълнителка", която да изиграе царицата. “Защо някои хора имат нужда Клеопатра да е бяла? Близостта ѝ до белотата сякаш ѝ придава стойност, а за някои египтяни това изглежда наистина е от значение", допълва тя.

Филмът “Царица Клеопатра” излезе вчера - 10 май 2023. В очакване сме да чуем личните ви впечатления.

Вижте още >>> Никак нелош: Balenciaga с първи лукбук след скандалите

More Movies & TV