Следва

Изложбите, които си струват: „Гласовете си виждам“ на Атанас Хранов в "Ракурси"

Пазаруваме дизайн от HAY с отстъпка по повод ЧРД 20 на датския бранд

В средата на май концептуалното пространство за дизайн СКЛАДА кани всички почитатели на добрия дизайн да отпразнуват заедно 20-годишнината на емблематичния бранд HAY, съчетаващ скандинавската мебелна традиция със съвременното индустриално производство

Events преди 11 месеца

Датската дизайн компания HAY става на 20 години, а СКЛАДА заедно с No 8 отбелязват повода с изложба, представяща добри примери за съвременен демократичен дизайн. Експозицията включва продукти, с които се живее леко, динамично и радостно – някои от тях дело на дизайнери от ранга на Muller Van Severen, Nipa Doshi & Jonathan Levien, Anna Kraš, George Sowden и други, както и фотографии и видео. Изложбата е придружена от представяне на книгата HAY (изд. Phaidon), юбилейно издание, посветено на вълнуващата 20-годишна история на HAY. Посетителите на събитието ще имат възможност и да закупят обекти от разнообразната колекция аксесоари на датската компания от ексклузивния HAY Mini Market със специална отстъпка.

HAY са дизайнерското дуо Мете и Ролф Хей, което основава компанията през 2012 г. в Копенхаген. Оттогава до днес те се фокусират върху създаването на мебели с поглед върху модерния начин на живот, използвайки високотехнологични начини за индустриално производство. Двойката черпи вдъхновение от архитектурата, модата и изкуството, за да създава продукти, които имат опростен, функционален и естетичен дизайн. „От една страна те притежават тази типична скандинавска семплост и чистота, но от друга – всеки път са отворени за експеримент и приключение. Считам тази компания за една от най-иновативните в областта на дизайна“, казва Галя Дзаннато от СКЛАДА за работата на HAY.

Продуктите на HAY носят убеждението, че всеки има право на добър дизайн. Брандът колаборира и насърчава работата на най-добрите дизайнери на нашето поколение и е идеалната отправна точка за пулса на съвременната култура. В тясно сътрудничество с талантливи, любопитни и смели креативни личности от цял свят, HAY развива концепция около три основни източника на вдъхновение: изкуство, архитектура и мода.

В България HAY е представена от СКЛАД и No8. „Нашето партньорството с HAY започна преди повече от десет години, когато колекцията на бранда се състоеше от едва няколко продукта. Днес, когато компанията достигна световна слава и разви цялостна концепция за дома, сме щастливи да предлагаме аксесоарите на HAY в No8, а мебелите – в СКЛАДА“, споделя още Галя Дзаннато.

Подробности за събитието 20 години HAY можете да следите във Facebook тук.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?