Следва

Миналото: "Класика в Кан" прожектира култовия "Презрението" с Бриджит Бардо, по повод 60 години от премиерата

Опра Уинфри издава книга за щастието

Известната телевизионна водеща работи съвместно с писателя и професор Артър К. Брукс, а книгата ще излезе по-късно тази година

Books преди 11 месеца

Щастието - онова най-ценно чувство в живота, което неуморно търсим - от раждането си до смъртта, и тъкмо, когато го намерим, то ни се изплъзва неусетно. Да бъдеш щастлив наистина е изкуство, което обаче не изисква талант, а само малко обучение. Опра Уинфри, известна със своите мотивиращи и буквално преобръщащи мисленето на всеки речи, очевидно знае ключа към задържането на щастието и е събрала целия си опит в една книга, озаглавена "Изгради живота, който искаш: Изкуството и науката да бъдеш по-щастлив" (Build the Life You Want: The Art and Science of Getting Happier).

Любопитното и безкрайно полезно четиво ще излезе под знака на издателство Portfolio Books това лято, съобщават от Penguin в прессъобщение. В пресата се казва, че книгата ще помогне на читателите "да започнат пътешествие към по-голямо щастие, без значение колко предизвикателни са обстоятелствата, в които се намирате". Няма как да не се впечатлим от заглавието и посланието, което текстът отправя към нас. Щастието наистина е най-голямата ценност, но и най-трудно постижимото в живота, защото изисква непрекъснат баланс.

За създаването на книгата Уинфри си сътрудничи с писателя, педагог, колумнист на "Атлантик" и професор от “Харвард” - Артър К. Брукс, който е автор на още няколко заглавие с мотивиращи послания - "Обичай враговете си" и "От сила към сила".

Съвместната работа на авторите запознава читателите с най-съвременната наука за щастието, която може да промени живота им, на разбираем език и с приложими стратегии. Артър и Опра споделят трудно спечелената мъдрост от собствения си живот и кариера, както и свидетелствата на обикновени хора, чийто живот е радостен въпреки неуспехите и трудностите.

Уинфри обяви новината за книгата в Instagram, като написа: "Започнах да чета рубриката на Артър Брукс "Как да изградим живота си" в първите дни на пандемията", споделя тя."С радост очаквах всеки седмичен урок, който се оказа рецепта за израстване. Когато открих, че той преподава щастие в Харвард, пожелах да разпространя това и сред останалите".

Книгата ще бъде публикувана на 12 септември, а ние вече нямаме търпение.

Вижте още >>> Анджелина Джоли в памет на майка си, починала от рак: "Моля ви, грижете се за себе си"

More Books