Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 15.05 - 21.05

С дъх на Френска ривиера - новото джинче на Брад Пит

Мъжете и алкохолът - няма по-секси комбинация, особено когато мъжът не е консуматор, а производител. След опита с вината, Брад Пит преминава на джин, вдъхновен от безбрежното средиземноморско очарование на Южна Франция

Celebrities преди 10 месеца

Зад текилата стоят много имена на големи знаменитости - Джордж Клуни, Скалата и Кевин Харт, и това са само някои от тях. Джинът беше сравнително тихо питие, непредизвикващо шум около себе си, като изключим марките Aviation Gin на Райън Рейнолдс, новия Renais Gin на Ема Уотсън и няколко други. Но сега Брад Пит предлага сериозна конкуренция с пускането на пазара на Gardener French Riviera Gin.

Пит е съосновател на този нов джин с някои важни партньори - Матийо Перин от винарската фамилия Famille Perrin и бившия майстор дестилатор на Stanqueray Том Никол, който има повече от четири десетилетия опит в производството на спиртни напитки. Това е поредното партньорство на Пит със семейството - миналата есен той пусна линия за грижа за кожата с Perrin, която оползотворява гроздовата пулпа, останала при производството на вино. Не можем да не отбележим колко красиво изглежда бутилката и някак подканяща да я отвориш и отпиеш глътка от прозрачното питие.

Джинът The Gardener е лондонски сух джин (което означава, че след дестилацията не се добавят аромати), дестилиран във Франция от пшенична основа в медни котли с органична растителна смес, включваща хвойна, кориандър, женско биле и ангелика, както и цитрусови нотки на розов грейпфрут, лимон и портокал Cap d'Antibes.

"Светлината на Френската ривиера е жизнена сила", казва Перин в изявление. "Тук, на това благословено от боговете място, земята е обгрижвана от Градинаря. Градинарят работи в хармония със смяната на сезоните, на топлина и студ, с удоволствията на добрия живот. С мъдростта на опита, с дарбата на интуицията, с каприза на експеримента, градинарят изгражда рецепта, която съчетава мистерията на природата с удоволствието от познанието. Градинарят се грижи за земята, като през цялото време запазва начин на живот, който не съществува никъде другаде по света."


Очевидно този нов джин е опит да се улови духа на Френската ривиера, с която Пит има дълга история чрез винарната си Château Miraval, която купува заедно с бившата си съпруга Анджелина Джоли през 2011 г., както разбира се и с многобройните си участия на филмовия фестивал в Кан. В този дух джинът ще бъде официално представен на тазгодишното издание на фестивала в Кан, което ще се проведе по-късно този месец, и ще бъде представен при повторното откриване на хотел Carlton под формата на коктейл, наречен Secret Garden. The Gardener ще бъде пуснат в продажба през септември.

Четете още >>> Миналото: "Класика в Кан" прожектира култовия "Презрението" с Бриджит Бардо, по повод 60 години от премиерата

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.