Следва

Cruise 2024: дебют на Gucci в Сеул, меката на богатите

Британският Vogue с исторически брой за незрящи

За първи път в историята британският Vogue пусна брой, написан на Брайловата азбука, която ползват незрящите и хората с увредено зрение. Това съобщи в социалните мрежи главният редактор на списанието Едуард Енинфул

 

All fashion преди 10 месеца

Майският брой на британската версия на Vogue е, както писахме, посветен на хората с увреждания, техните творчески, професионални и социални дейности, и е преведен на брайлово писмо. Броят включва и материали за коронацията на крал Чарлз III, а кориците красят активистката Шинейд Бърк и актрисата Селма Блеър, диагностицирана с множествена склероза, наред с други.

„Процесът на създаване на този брой ни показа колко важна е осезаемата и трайна промяна в индустрията. Vogue, както и модната и издателската индустрии имат още много работа“, пише Енинфул. 

Майският брой на списанието излезе и в аудио версия, която можете да чуете в сайта на Vogue. Освен това от сайта може да се изтегли версия за незрящи и хора с увредено зрение и да се разпечата на специално устройство. Желаещите могат да закупят екземпляр от брайловото списание безплатно. За да направите това, трябва да пишете на редакторите на изданието на [email protected].  

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.