Следва

Франция ще регулира със закон инфлуенсърите: край на скритите филтри и популяризирането на козметичната хирургия

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи

Celebrity beauty преди 10 месеца

В живота, както и по време на снимки и филми, Летисия Каста се обгражда само с красиви хора, които се грижат за лицето, тялото и ума ѝ с доброта. "Да бъда в техните ръце ми дава увереност, дава ми нещо допълнително, освен работата им. Това е много важно за мен.” Красавицата иска същото от продуктите си за красота. Чисти, позитивни формули, които третират кожата ѝ с нежност и спокойствие. Ето какво споделя пред френския Vogue прекрасната Летисия, която на 11 май навърши 45.

Нова козметична философия

От известно време насам реших да заложа на основните неща, включително и в козметиката. Използвам много по-малко продукти, отколкото преди, и съм по-вярна на определени брандове. Първо, защото знам по-добре какво ми подхожда. И второ, от екологична гледна точка, за да огранича потреблението си: сега се наслаждавам да довърша всяка бутилка, за да не изхвърлям нищо.

Тайната - прост биологичен режим

Имам много чувствителна и крехка кожа. И тази сравнително кратка рутина ми подхожда идеално. Сутрин и вечер почиствам лицето си с едно малко чудо: почистващото мляко Protéin Biomulsin на Dr. Janka, което успокоява кожата ми. След това използвам продуктите от серията Pump'Skin с тиква: серум за сияние и деликатен крем Happy. След това покривам тялото си с крем с лавандула на Dr. Hauschka. Обичам миризмата на лавандула, тя ме успокоява, малко сякаш изпадам в медитация. От време на време използвам маската Radiance на Tata Harper, която ми дава мигновен блясък. За мен колкото по-просто, толкова по-добре. Ако е прекалено сложно, се отказвам.

Най-голямата ѝ находка

Pump'Skin! От марката разбират, че хората, които събират тикви, имат необикновени ръце. Д-р Доминик Еро, диетолог, но също така фитотерапевт и акупунктурист, основава тази 100% френска биологична марка, която използва всички антиейдж и енергизиращи добродетели на тиквата, благодарение на богатството ѝ на витамини (А, С, Е, В3, В5, D3), омега (3, 6, 9), бета-каротин и олиго-елементи. Тази жена е слънчице и аз обичам нейната марка, която наистина се грижи за кожата ми прекрасно, като я озарява, както нищо друго.

Нейният козметик

Ходя при една невероятна жена, Хелена Грушка, която е кератотерапевт - дисциплина, която е по средата между дерматологията и естетиката. Тя наистина изучава кожата за всеки отделен случай, намира решения за всеки дисбаланс: свръхчувствителност, зачервяване, микрокисти, акне, сухота... След това помага на кожата да се развива стъпка по стъпка, за да се върне към първоначалния си баланс. Всички хора около мен, които са ходили при нея, са видели как кожата им се преобразява.

Един съвет за добре изглеждащ грим

Обичам да правя грима си с продукти за грижа за кожата, като си играя с текстурите, за да създам блестящи ефекти. Леко мазен крем върху клепачите и скулите добавя малко блясък, без да е прекалено тежък. Когато не работя, обичам да съм естествена и да оставям кожата си да диша.

Избягвам използването на твърде силни, твърде инвазивни продукти, които атакуват кожата и могат да предизвикат алергии. В миналото съм имала реакции към маски и скрабове, които са изгаряли кожата ми. Сестра ми имаше същия проблем. Сега винаги търся нежни, грижовни продукти, които са напълно органични.

Успокояващ грим

При грима също търся натурални продукти и такива на растителна основа. Като фон дьо тена в стик Vital Skin на Westman Atelier, който е богат на антиоксиданти и успокояващи съставки. След това пренасочвам техния суперзареден тониран хайлайтър Peau de Rosé, който обикновено е предназначен за бузите, върху клепачите. Той е мазен, така че мога да работя с него лесно, а и създава приятен лек блясък, много дискретен. Тъй като днес всички сенки за очи имат брокат в себе си, това е много дразнещо. Единственото ми изключение, при това в доста интензивен вариант: DiorShow Mono Couture Denim. А спиралата ми в момента е тази с екстракти от невен от Rouje.

Нейната специална процедура за красива коса

Обичам шампоана с аминокиселини на Kiehl's, защото изобщо не е суров. И маските от серията Botanical Repair на Aveda, които подхранват и укрепват краищата. Като финален щрих дневният крем Shea Moisture Ritual на René Furterer ги покрива и обгръща с мекота. От друга страна, вече изобщо не съм почитателка на цветовете. През актьорската си кариера съм минала през прекалено много от тях, за да правя още трансформации... И за съжаление откривам, че винаги има малка цена, която трябва да се плати: това уврежда много косата.

Двата ѝ най-любими продукта

Укрепващият гел за мигли и вежди на Ecrinal и Pâte Grise на Payot, който веднага изсушава и заздравява малките ми несъвършенства.

Интимен парфюм?

Точно така, твърде интимен. Той ми беше подарен от любимия мъж и бих искала да го запазя за себе си.

Френска красота?

Да, но не парижка, защото аз идвам от провинцията. Майка ми, баба ми, прабаба ми бяха жени, които не носеха много грим. Но пък бяха много кокетни в своята простота. Винаги са били перфектни, добре изрусени, парфюмирани, добре облечени. Не полагаха много усилия, но имаха това добро възпитание - винаги да мислят за другите. Харесва ми тази идея за уважение към другите. За мен това е френската елегантност.

Спорт и баланс

Наистина имам нужда да изпускам парата. Спортът е много важен за мен. Не толкова за физическото, колкото за психическото равновесие. В момента всяка вечер съм на сцената на театъра, така че съм оставила спорта настрана. Но обикновено правя кардио, тренировки с тежести и фитнес с личния ми треньор Франсоа, който знае наизуст морфологията ми, диетата ми, начина, по който изгарям калории. Той е човек, който има истински познания за човешкото тяло, но който е и добра подкрепа в емоционален план. Той ми помогна по време на бременността: адаптираше натоварването към състоянието ми с напредването на месеците. По принцип тренирам веднъж дневно, без почивните дни, и два пъти дневно, ако имам нужда от резултати за работата си.

Ежедневен ритуал за благополучие

Когато работя, правя много визуализации, опитвам се да се настроя положително: да виждам най-добрата страна на нещата, в дух на споделяне, щедрост, добронамереност към другите. Това е като малка мантра, която си повтарям систематично. Възможността да се изолирам е наистина важна - пространство от време, в което нищо не ме смущава, където мога да се концентрирам върху това, което трябва да направя. Харесва ми и силата на камъните. Те ми носят много. В момента в театъра имам голям карнеол (червен ахат). Той е в гримьорната ми, а след това в ъгъла на сцената. Това е патерица, която ме кара да се чувствам в безопасност.

Ръководство за събуждане

Имам щастието да имам изключителен приятел - Пабло Курау, който живее в Лондон. Той е невероятен човек и ме научи да се освобождавам от много неща (от представянето, от погледите на другите, от това да съм на ниво), да се отпускам, да нямам сценична треска, да се поставям в една отворена, по-широка, пробуждаща се енергия.

Абсолютно оръжие против умора

Децата ми, да бъда с тях. Наистина с тях презареждам батериите си. Отивам с тях в някой парк, гледам ги и си казвам: Уау, простотата на живота, дарът на живота. Това ме успокоява и едновременно с това ме изпълва с енергия (вижте още: Кой как избра да се рекламира: Летисия Каста за Calzedonia Mare 2023).

Адрес за презареждане

Моят личен момент е с моя масажист Даниеле, който идва в дома ми. Обучен в областта на спортното възстановяване и аюрведичната медицина, той лекува предимно танцьори от Парижката опера. Всеки масаж е наистина уникален, в зависимост от състоянието ми и трудностите, с които се сблъсквам в момента.

Хранителни добавки

Съвсем класически - пробиотици, цинк, витамин D, почти през цялата година.

Нейното секси верую

В момента съм в състояние да се справя с всичко.

Четете още >>> Приятна гледка: радостните сълзи на Кейт Уинслет и дъщеря й Миа на BAFTA

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 2 седмици

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя