Следва

Джона Хил, is that you?

24 SELF MADE: "Наполовина" на YANA, Гена и Григовор

24 SELF MADE е поредица за любимите ни артисти. Заедно четем, още от миналия септември, докогато не ни свърши хубавото вино/кафе, за интересни и извънредно симпатични хора от града, които каним да се раходят по страниците ни, споделяйки искрено, честно, смешно, меланхолично, радостно или каквото е в момента настроението им, с техните думи, снимки, видеа, идеи, с тяхното изкуство и по техния начин, как изглежда, мисли и чувства един софиянец, Пролет 2023 edition. Here is part 6!

 

All About Life преди 11 месеца

Тези 3 минути и 33 секунди, които накараха всеки от нас да си каже или "да.", или "ммм, да!", или "ох, да...", са това, в което се впускаме надолу, разказано от женския глас в песента (мъжкия ще го поканим също, обещаваме). Инструменталът и миксът са на Гената, а видеото, абсолютно доказателство, че най-простите неща са най-въздействащите в тоя живот, е на Любо Бачев. Надолу, само във View Sofia, е денят, в който тези хора, които ни развълнуваха много, случиха "Наполовина". Разказът на YANA - надолу >>>

Родена съм в София. След като завърших гимназия, където бях с профил класическо и поп и джаз пеене, започнах да преподавам вокално майсторство във Voice Academy, където завърших успоредно с училище. Преподавах 4 години, но от 2022-ра насам не го правя активно, тъй като искам да се фокусирам върху собствената си музика.

Освен с това, се занимавам с озвучаване на филми и реклами. Част съм и от Dogalicious, където работя вмомента, успоредно с музикалните си проекти. Бях си казала като малка, че ако не се занимавам с пеене, искам да съм сладкар или да се занимавам с деца или животни. В момента правя всичко това наведнъж.


24 SELF MADE: Александра Георгиева (Sashettu)


24 SELF MADE: Вилияна Карушкова


24 SELF MADE: Voin de Voin


24 SELF MADE: Алиса Карин


24 SELF MADE: KamenMakesMusic


Денят на Яна, представен и разказан self made, изглежда така:

От 8:30 до към 9:30 снуузвах аларми. Много ми е трудно ставането сутрин понякога. Знаех, че ме очаква дълъг ден, затова изпих на екс едно кафе, изкъпах се, гримирах се и излязох бързичко.

Към 10:30 Гената и Илийката ме взеха от нас, за да ходим да снимаме видеото към “Наполовина”, която тогава още нямаше име.

11 и малко взимаме Любо и отпрашваме към тайния локейшън за снимки.

11:35 ядем хот дози и пием кафе на бензиностанция, щото гладна мечка клип не снима.

Към 12 пристигнахме. Не беше студено, като за средата на януари, но духаше супер много вятър, добре че имах ушанки и 15 слоя дрехи.

Снимахме 3-4 тейка и бяхме готови. Още не бяхме решили, че видеото ще е черно бяло, също така. Това стана впоследствие.

Тук тръгваме наобратно, доволни от свършената работа.

След снимките на видеото, се отправихме към “Студийта”, където с Гената имахме среща с Наско от Stereofox, за да обсъдим съвместният албум “Under my skin”.

Бяхме дропнати на тази локация от господин Илия Григоров. Благодарим!

Вече сме в ДЪ студио. Обсъдихме всичко относно синглите за албума, както и датите, на които ще излиза всеки един от тях, концепцията за арта, който да направим с Елена, която направи снимките за албума, + кога да снимаме.

След това записахме последни вокали за албума и по-точно “Cherry on top”.

След това с Ели се отправихме към една изложба в "Синтезис" и яко ни наваля дъжда.

Изложбата беше снимана на “Широка поляна”, където с нашите ходихме на палатки, като бях малка. Аз супер много боледувах и общо взето спомените ми са по-скоро от разкази и много малко истински такива. Помня само как ходихме за гъби и да берем боровинки в гората, пихме чайчета и се къпахме в тогава чистия язовир. Хубави времена… 2001-2002-ра.

После хапнахме пицааа и отидохме на бар да пийнем по едно преди да се приберем.

Вечерта завърши със слийпоувър с Ели у нас, където до 2:00 обсъждахме концепцията за снимките за албума.

Много се развълнувахме. Измислихме всичко и много си кликнахме.

Останалото е история…

Под "история" ние разбираме новия албум на Янчето и Гената, Under My Skin, който излиза през Stereofox на 25 май в KICK's, 20:00 часа, броим дните, билети си взимаме ОТТУК и ушите ни се радват, и очите ни се радват и душите ни се радват.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.