Следва

Dua Lipa x Versace дебютира в Кан с Ирина Шейк на подиума и Роузи Хънтингтън-Уайтли сред гостите

Bottega Veneta Pre-Fall 2023 Collection - много тихият лукс

„Забавлявахме се много, създавайки дрехи, които самите ние искаме да носим“, сподели Матю Блази в Zoom по време на предварителното представяне на колекцията Pre-Fall, визирайки не само себе си, но и екипа като цяло и конкретно жените, работещи в производството на Ботега Венета

 

Runway преди 8 месеца

Блази продължава да усъвършенства (въпреки че изглежда, че няма накъде) умението си да взаимодейства с материала. Ако е свободна тениска, нека е от кожа; ако говорим за пола от на пръв поглед деним, то нека пак е кожена. 


Bottega Veneta, Fall 2023 READY-TO-WEAR


Дизайнерът споделя, че този негов Pre-Fall 2023 lookbook е реакция на модерната днес работа с "тежки" материали. И обяснява: „Най-лесният начин да създадете обем е от тежка тъкан, но ние тръгнахме наобратно и направихме нещата възможно най-леки, така че нищо да не пречи на движението в тях.“

И така, в колекцията се появява рокля, където ръкавите с цепки са отговорни за самото движение; съкратено палто от златни пайети; бяла пелерина и трапецовидни ризи (отново кожени). Отново забелваме и тотални визии в характерната тъкан Intrecciato, която Матю  умело адаптира към сандалите.



Тихият лукс, защото наистина е и тих, и лукс, е в галерията >>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.