Следва

Емили Ратайковски подписва най-сексапилната визия на лятото

Tenniscore: най-новата фешън тенденция от Ривиерата или колекцията на Sporty & Rich x Lacoste

Sporty & Rich се обедини с Lacoste за чисто нова модно-спортна колекция

All fashion преди 10 месеца

Обратно в 90-те! За първото си сътрудничество Sporty & Rich, красивата марка, ръководена от Емили Оберг, и Lacoste празнуват спорта и вечната Френска ривиера с ретро привкус. Общо 22 артикула и аксесоара са резултат от този творчески съюз, съчетаващ френска елегантност със спортно облекло, произведено в САЩ. Колекцията Sporty & Rich x Lacoste е смесица от винтидж облекла, преиздания на стари, а също и съвсем нови творения, осъвременявайки най-необходимите елементи от тенис гардероба, всички татуирани с лого за случая (четете още: История, внушение и символика на 5-те НАЙ-ВЕЛИКИ модни лога). Емили Оберг, основателка на Sporty & Rich, разкрива пред френския Vogue най-добрите си съвети за стил, тайните зад тази съвместна колекция.

Какви общи ценности споделяте с Lacoste?

Емили Оберг: "И двете марки имат ДНК, в чиито корени лежат тениса и винтидж естетиката. Lacoste има богата история в света на модата и спорта. В Sporty & Rich сме страстно запалени по препратките към историята в почти всичко, което правим. За мен това е мечтано сътрудничество, защото винаги сме се възхищавали на визуалната идентичност на Lacoste и на това, което марката е изградила през последните 90 години. Почерпихме много вдъхновение от тях, за да създадем силна марка във всеки смисъл на думата. Не става въпрос само за продукта, а за общността и желанието да бъдеш част от нея. Именно това се опитвам да направя със Sporty & Rich.

Трите думи, с които описвате Sporty & Rich x Lacoste?

Френска, елегантна и спортна.

Как колекцията се вписва в собствената ви марка?

Sporty & Rich се корени в идеята за стария лукс, той е шик, но забавен, елегантен, но игрив. Това е идеалният баланс между двете.

Какъв беше творческият процес за тази колекция?

Работих в тясно сътрудничество с Луиз Тротер, тя беше тази, която направи това възможно. Спомням си, че за първи път бях на "Ролан Гарос", седях на местата на Lacoste, а тя беше там. Представихме се една на друга и в крайна сметка заговорихме за идеята за сътрудничество между нашите две марки. Оттам-нататък имахме няколко срещи и си разменяхме съобщения в Whatsapp. И двете знаехме точно какво искаме да направим и как би изглеждало сътрудничеството ни. Прегледахме архивите на Lacoste и наистина изградихме всички елементи около тяхното минало. За мен беше важно да възродим някои емблематични стилове, които повечето хора не са виждали от години.

Как се разви визията ви за Sporty & Rich от стартирането ѝ досега?

В началото не мислех за това, всичко се случи органично. Не бях сигурна, че ще се получи, но имах и много ясна представа какво харесвам и какви са моите вкусове. През последните няколко години се развихме изключително много и марката се разрасна в много отношения. Започнахме с няколко основни модела, а сега предлагаме пълна гама готови облекла и други категории. Целта ми винаги е оставала една и съща: да създам свят и идентичност, с които хората да се идентифицират и към които да се стремят.

Как виждате модата и тенденцията за спортно облекло през 2023?

Мисля, че много марки все още се фокусират върху спортната тема, която е актуална, защото никога няма да излезе от мода.

Коя е най-добрата част от тази колекция за вас?

Любимата ми част са бебешко сините къси панталони и горнище. Това е много специална визия от архивите, която перфектно въплъщава духа на двете марки.

Как я носите през деня? А вечер?

През деня - с жилетка Lacoste и обувки за тенис. Вечер - с чифт балетни обувки или сандали с нисък ток и подходящ цвят яке.

Кои са 5-те спортни елемента, които всяка жена трябва да има в гардероба си?

Хубави къси панталони, удобен, гъвкав спортен сутиен, плисирана пола, спортно яке, бейзболна шапка.

Модна икона?

Рики Лорън.

Вашият основен съвет за стил?

Обличайте се за себе си и за никой друг!

Как да изглеждаме елегантно на турнир по тенис?

Изберете нещо удобно, в което можете да се потите, ако турнирът е летен: винтидж дънки с бяла тениска или широки панталони, равни сандали и бейзболна шапка за слънцето. Що се отнася до аксесоарите, винтидж Rolex и тенис колие са всичко, от което се нуждаете!

Четете още >>> 23 години след Дженифър Лопес, Лена Махфуф облече емблематичната jungle dress на Versace

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.