Следва

Втора кожа

Концептуалната линия BLACK на Commes des Garcons ще заема временно пространство на Московска

В България Black ще се продава ексклузивно само между 16 септември и 16 октомври във временен бутик в...

All fashion преди 13 години

Японската дизайнерка Рей Кавакубо избра нестандартен начин да отпразнува 40-годишния юбилей на модната компания Comme des Garcons.

В края на миналата година Comme des Garcons чества 39 години със създаването на временен нестандартен проект – модна линията Black, която се появява като позитивен отговор на финансовата криза.

Пред New York Magazine от офиса на Comme des Garcons заявяват, че „марката е създадена с много позитивна енергия и основата й идея е да балансира нестабилността по време на финансова криза с артистични дози от положителна енергия!“

В България Black ще се продава ексклузивно само между 16 септември и 16 октомври във временен бутик в сградата на бившата галерия „Крида Арт“ на улица „Московска“ №11.



По традиция Comme des Garcons винаги представят модните си колекции през призмата на модерното изкуство. Специално за премиерата на Black в София на специално инсталирани телевизионни екрани ще се излъчва пърформънсът на българския съвременен артист Иван Мудов „Румънският трик“ - фокус с монета от едно евро.

Black на Comme des Garcons е в България за един месец, благодарение на ALL U RE, а временното пространство е създадено по проект на архитект Радина Гешева.

Специално за откриването на Black в София пристига Eйдриън Джоф, съпруг и творчески партньор на Рей Кавакубо.

More All fashion