Следва

Dilmah Exceptional – вълшебна симфония от вкусове

Коледни сладки по Луиз от Salted Lemons: Канелени звезди

Неизбежно е! Във времето преди Коледа ни топли само илюзията за чудния семеен обяд на голямата богата...

Food преди 13 години

Неизбежно е! Във времето преди Коледа ни топли само илюзията за чудния семеен обяд на голямата богата трапеза, сред най-близките ни хора.

И сред поредицата от Най, Коледата, облечена в НАЙ-хубавите ни фантазии, се оказва и сред НАЙ-очакваните събития през годината.

Дали е защото ни събира заедно или защото ни отвлича от тривиалните задължения, този празник все още ни кара да правим странни, но ужасно любими и познати неща. Като например да редим играчките по елхата, да кичим дома със светещи лампички и да печем курабийки на фона на обичайния коледен филм по телевизията.

И за да пуснем съвсем Коледния дух, заключен в нас, направихме за теб една поредица от най-вдъхновяващите коледни ястия.

Разбира се, на помощ повикахме най-добрите импровизатори в кухнята – именно кулинарните блогъри.

Всеки ден на страниците ни неизчерпаемият източник на идеи в интернет пространството, наречен океан от блогове, ще ти показва по една авторска рецепта, ексклузивно за ViewSofia.

Третият ни гост е Луиз от Salted Lemons
http://loisslokoski.blogspot.com/

Луиз ще подслади Коледата, която в тези дни е смисица от различни аромати, с малко канела и мед. Ето какво ни приготви тя:

Канелени звезди

1 яйце
100г мед
60г захар
300г брашно
90г олио от гроздови семена
10г бакпулвер
5г канела
щипка сол
филирани бадеми за украса
белтък за намазване


Разбийте яйцето с меда, захарта и солта. Добавете олиото, разбъркайте и добавете брашното, пресято с бакпулвера и канелата. Направете на топка, покрийте с фолио и оставете да почине половин час. Загрейте фурната на 180 градуса.

Разточете тестото до около 4мм дебелина и изрежете звезди с формичка за сладки. Намажете ги с белтък и декорирайте с резенчета филиран бадем. Можете също да поръсите леко с канела. Изпечете за около 20 минути.

Още от поредицата:
Бъдни вечер по Магдалина от "Гладната Акула": Домати с ориз, стафиди и кедрови ядки

Бъдни вечер по Цвета Маркова. Асеновградски постни сармички
 

More Food