Следва

Black Label представя „Boogie Music – Now and Than” с Досю Амуджев

ВАКАЛИ разтърсиха НДК с огнените си ритми

Първият голям самостоятелен спектакъл на група ВАКАЛИ в България получи възторжените овации на публиката и „взриви” не само Зала 1,..

Music преди 13 години

Първият голям самостоятелен спектакъл на група ВАКАЛИ в България получи възторжените овации на публиката и „взриви” не само Зала 1, а целия Национален дворец на културата на големия празник Никулден. След поредните си успешни изяви в чужбина - на Международния арт фестивал и ЕКСПО 2010 в Китай през есента, ВАКАЛИ представиха на родна сцена впечатляващият си спектакъл - DRUM AND DANCE LIVE. Той съчетава авторска музика и хореография, пленителния звук на различни ударни инструменти невероятни танцови изпълнения и специални визуални ефекти.

Всяко движение на танцьорите създаваше звук, разказваше история само по себе си и ги превръщаше в артисти, които умело използват телата си и ударните инструменти, за да разпалят сетивата и въображението. Динамичната хореография бе в абсолютна хармония с впечатляващите светлинни и пиро ефекти, които допълнително наелектризираха атмосферата в залата.



За малко повече от 75 минути, ВАКАЛИ за пореден път доказаха, че и у нас е възможно да се прави изкуство от световна класа. Неподражаемото съчетание от танци и инструментални изпълнения, огнената енергия, струяща от музиката и самите артисти, на два пъти изправяха на крака публикаката, която беше и зрител, и слушател, и участник в спектакъла и не искаше чудото да свършва.

 

More from View Sofia

More Music