Следва

Гениалните прости неща - Неаполитанска паста по Камен Воденичаров

The daymaker: Жоржи Амаду с „Пастири на нощта”

Тъй като е най-хубавият момент от седмицата - петък следобед, имаш причина да мислиш над плановете за...

All About Life преди 13 години

aymaker.... Или всичко, което буквално може да направи деня ти.


Тъй като е най-хубавият момент от седмицата - петък следобед, имаш повод да мислиш над плановете за уикенда. 



Предлагаме ти нещо съвсем традиционно - събота с хубав роман в леглото през деня и домашно парти с приятели вечерта. Неделя пак книга и с кафе.

Избрахме част от стройната ти програма ти да бъде магнетичният бразилски писател Жоржи Амаду с последния му роман издаден на български „Пастири на нощта”.

Той има милиони почитатели по света заради невероятното чувство за хумор, неповторимите си образи, бурните страсти, силните драми, трагикомичните любови.

В поредната книга излязла на български е „Пастири на нощта”, а за нея ще ти разкажем само малка част от сюжета.

Шестнайсетгодишната Оталия пристига в големия град да живее и да работи в публичния дом на майчица Тиберия, но с появата си неволно нажежава страстите. Влюбчивият Курио се хваща в мрежите на прекрасната Мариалва, жената на най-близкия му приятел и побратим ефрейтор Мартим, и всичко се заплита неудържимо по романтичен, комичен и героичен начин. Негърът Масу кръщава с йоруба-християнска церемония своя русокос и синеок син и лично божеството Огун се наема да избере за детето му достоен кръстник. И докато бездомници градят своите колиби, а политическите лидери преследват корупционните си народолюбиви интереси, Курио изживява скръбна страст по мадам Беатрис, прочутата индийска факирка, родом от бразилския град Нитерой.

12 лв., издава Колибри
 
С подкрепата на:

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.