Следва

Случаят ГАЛИАНО и конфликтът под повърхността

Последни новини от Милано - част втора. Есенно-зимният сезон според големите в лукса

Каквото и да си говорим, истинската мода започва там, където се говори италиански и завършва покрай Сена. Да, Милано и Париж.

All fashion преди 13 години

Каквото и да си говорим, истинската мода започва там, където се говори италиански и завършва покрай Сена. Да, Милано и Париж.

Тук ще видиш най-заслужилите внимание моменти по подиумите в Милано от уикенда и понеделник – последните три дни от Седмицата на модата там.

В Италия на преден план очаквано излезе лукса, съвършения детайл, металният отблясък и виртуозният стайлинг. Затвърди се окончателно красивият син цвят, който варира от кралско синьо до зеленикав тюркоаз.

Талията на палтата, роклите, полите и саката се измести още по-надолу, следвайки тренда, инспириран от 20-те години на миналия век, а дължината на полите, учудващо за студения сезон, се качи малко над коляното. Но пък палтата са завидно дълги, те ще пазят от студа.

A ето накратко какво харесахме ние:

Bottega Veneta



Честно казано, бяхме леко учудени от творенията на Tomas Maier този път, защото той пое в съвсем различна посока. Съвсем улегнал, женствен стил, силно напомнящ на 50-те години, заради късите жилетки, роклите с висока талия, плътните чорапогащници и небрежният висок кок.

Моделите разходиха изключително мека и фина гама от есенни цветове вариращи от топло в студено и гарнирани с голямо количество черна дантела.

Dolce & Gabanna



Жената при Доменико и Стефано този сезон варираше от кокетна дама в мини рокля до мъжко момиче в широко сако и панталони, обсипани с пайети. Копринени рокли със звездни принтове се застъпваха с мъжествени визии от двуредови широки сака.

Сякаш типичната сицилианка от мечтите на дизайнерите играеше и двете роли прекалено умело, за да търси своя мъж. Но независимо дали носи сако от кадифе или такова с цветни пайети, навити крачоли, тиранти и мъжки обувки, или е само по дантела, животински принт или голяма копринена рокля, тя изглежда адски женствено.

Dsquared2




Зимният уестърн, който разиграха в мъжката си колекция през януари Дийн и Дан, отново е на лице, превръщайки момичетата в достойните половинки. Дълги кожени манта, шапки и прилепнали панталони и поли се редуваха с огромни палта, широки панталони с басти и висока талия. А най-много харесахме ботушите с ток и две остриета за кънки на лед отдолу.

Emilio Pucci



Какво харесваме в Pucci? Естествено, че секси излъчването. Дълбоки деколтета, огромно количество геометрични принтове, които са запазена марка на къщата, дантела, коприна, тюл. Човек ще каже, че това е лятна колекция, но не е точно така.

На подиума, освен седемте момчета, които отбелязаха началото на мъжката линия на марката, се разходиха и много плата, кожа и вълна, които носеха секси заряда на Pucci, този път вдъхновен от ловните излети.

Giorgio Armani



Един рафиниран лукс, който те кара да мечтаеш смело за зимата. Меки студени цветове, които не те отблъскват, а напротив карат те да искаш още и още. Моделите като че ли разказваха за залез, който от най-приветливите си тонове завършва с металното сиво-синьо и черно.

Елегантни силуети, дълги рокли и туники от кадифе и жарсе, съчетани с подвити панталони и ниски остри обувки. А между всичко това – рокли, поли и дори палта „балон”с конструкции, които добавиха глътка ексцентризъм в елегантността.

Jil Sander



Някъде, където облеклото за ски от средата на миналия век и естественото зимно продължение на страхотната лятна колекция на Raf Simons се срещат, е точното определение за тази колекция.

Панталони с висока талия, плетени пуловери в неонови цветове, oversized палта и рокли, стилизирани със забрадки и високи боти. Харесахме моделите в две части, изработени от подватен памук.

Marni



Класическа елегантност, съчетана с типичната за марката цветна палитра. Изненадахме се приятно от дрехите, създадени от Consuelo Castiglioni, защото напоследък не се впечатлявахме от работата й, но този път тя е направила очарователен труд.

Костюми с паднала талия и широки панталони, архитектурен поглед над дрехата, страхотни ръкавици в три цвята, геометрични принтове, меки къси палта с едно копче и накрая голямо количество кожа, съчетана с...кожа. Да, дълго палто от гладка кожа върху палто от кожа с косъм може да не е най-добрата теоретична идея, но на практика е страхотно.

Missoni



Пастели, плетива, бонбони, пижамено парти. Това са четири неща, които докрай описват тази колекция. Бонбонени цветове, вълнени плетки в преливащи се цветове, копринени панталони с принтове и много дълги манта. Отново тук се забеляза змийския принт, който Prada изведе по-рано на преден план.

В Missoni винаги сме харесвали закачливото послание, което те кара да искаш да носиш дрехата винаги и по всяко време. А в тези бихме спали.

Roberto Cavalli




Господарят на животинския принт всъщност спретна страхотна колекция, която е почти необятна откъм материи и похвати.

Брилянтен стайлинг, който превърна моделите в блатни момичета, в същества, носещи феерични коприни с принтове, якета от змийска и крокодилска кожа, и много метализирани платове. Обожаваме златните нашивки по саката и апликациите от кадифе по безгрижните рокли от тюл.
 

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.