Следва

Велосипедът е толкова шик. Но не всеки! Затова е ABICI във Farenah Concept

Студен ориз по коринтски за лека вечеря или гарнитурка

Всяка вечер кулинар ще е нещо като гид на гурме почитателя, домакинята, пълна с изненади или просто още...

Food преди 13 години

Всяка вечер кулинар ще е нещо като гид на гурме почитателя, домакинята, пълна с изненади или просто още един извор на идеи какво да сготвиш, за да е вечерята или обядът по-специален. И след като е доказано, че любовта на мъжа минава през стомаха, ти имаш още едно много силно оръжие за завладяването на сърцето му.

Всеки делничен ден по една рецепта, която не обещаваме да е гениално проста, но пък гарантираме, че ще е изтънчена, изпробвана от старо време или препоръчана от теб, защо не, която ще те вдъхновява за още кулинарни подвизи.


Студен ориз по коринтски

Продукти: 250 г ориз, 100 г зехтин, 30 г лук, 50 г стафиди, 100 г пресни гъби, половин литър топла вода.

Почистеният ориз се запържва леко на тих огън със зехтина, като се разбърква с дървена лъжица. Прибавят се сол на вкус и ситно нарязаният лук. След като и лукът е запължен, се прибавят почистените и леко предварително накиснати във вода стафиди, и гъбите, нарязани на филийки.

Сместа се залива с топлата вода и слеед като заври, се захлупва с капак и се поставя в средно сгорещена фурна да се задушава 16-18 минути. След като се извади, оризът се разбърква леко с дървена лъжица и се оставя да изстине. Сервира се студен като предястие или гарнитура. Може да си го похапнете и топъл, както направихме ние, нищо, че още в заглавието турихме уговорката "студен".

Наздраве!
 

More Food