Следва

Радина Кърджилова, Явор Бахаров, Луиза Григорова в "Белградска история" на Ивайло Христов

Бойко Борисов вдъхнови поп-арт творци за създаването на уникални платна с неговия лик

Премиерът като вдъхновение за поп арт рисунка определено провокира интереса ни...

Events преди 12 години

Позна ли го!?

Премиерът като вдъхновение за поп арт рисунка определено провокира интереса ни.

Събитието е по повод американската култура и опит в Поп-Арт изкуството и на изложбата ще бъдат представени 12 платна с образа на Бойко Борисов.

Картините, които ще видим на 26 май, са уникални, създадени специално за събитието и са оценени на обща стойност от 16 000 лв.

Проектът е на Пазар за Изкуство и Култура Human Thinks и в него участват независими съвременни артисти - Еrnesto Nasimo, Miss Minona, Invitroman, Rschest, Valeriana Officinalis, Mr. black, My Majesty, Hachiman, Minotaurus, Vivian De Veer, Madam Caboba и Cd Art. Всички тези имена имат богат опит в различни арт-форми, като художествени инсталации, интерактивни пърформънси, стрийт арт и други.

Творците са повлияни от работата на артисти като Анди Уорхол (A.Worhol), Робърт Раушенбърг (R. Rauschenberg), Джордж Сегал (G. Segal), Рой Лихтенщайн (R.Lichtenstein), Мел Рамос (M. Ramos), Бенкси (Banksy) и др.



Платната ще бъдат представени в две столични галерии. Предвижда се да се изложат и в някои от по-големите градове на страната.

Изложбата ще бъде отворена за широката публика от 25 май до 26 юни 2011.
Human Thinks art & culture, ул. Веслец 40.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?