Следва

Какво се крие след "и заживели щастливо" в модерни времена

Франция позлати българско Розе

И ние сме дали нещо на света, а сред най-добрите ни изпълнения безспорно са вината, които често се славят с...

All About Life преди 12 години

И ние сме дали нещо на света, а сред най-добрите ни изпълнения безспорно са вината, които често се славят с международни признания. Така например последните почести бяха за розетата на българска изба „Домейн Бойар” обраха медалите на най-престижният световен конкурс за розе в света - Mondial du Rosé на тазгодишното му издание.

Истината е, че за първи път българско розе печели златен медал на най-важния световен конкурс в тази област и това е изисканото вино от сорта Марселан „CHANSON Modernes” от новата уникална серия розета на „Домейн Бойар” CHANSON.

Останалите представители от колекцията - „CHANSON Classique” Pinot Noir и „CHANSON Cabaret” Caladoc, спечелиха сребърни медали на същия конкурс, заедно с розето „Quantum Pinot Noir&Syrah”, също дело на талантливите енолози на „Домейн Бойар”.

Световните експeрти останаха очаровани от богатия аромат, сочен вкус и цялостна хармония на „CHANSON Modernes” и заслужено го наредиха сред най-добрите розета в света. Престижният форум се провежда в бляскавия френски град Кан и ежегодно събира най-големите световни винени ценители и експерти. Именитите дегустатори определиха розетата от серията „CHANSON” като вина с великолепна сортова отличимост и очарователен характер.

На Vinalies Internationales тази година „Домейн Бойар” спечели златен медал с виното Ars Longa Syrah&Cabernet Franc&Merlot 2009, и два сребърни медала с Ars Longa Chenin Blanc&Chardonnay 2010 и Quantum Pinot Noir&Merlot 2009.

Вината медалисти са представители на най-новите серии на компанията, която тази година празнува своя 20 годишен юбилей и са прекрасен комплимент за нейните енолози и най-вече за всички ценители на хубавото вино в у нас.

„Домейн Бойар” празнува и своята юбилейна година с много специални изненади за винените ценители.

Артистичната колекция Аrs Longa e допълнена с интересни купажи от бели вина, едно от които вече носител на престижната награда от Vinalies Internationales 2011 - Ars Longa Chenin Blanc& Chardonnay 2010.

Компанията вече пусна лимитирани издания висококачествени бели вина в сериите Ars Longa и Quantum.

На пазара вече са и изцяло новите серии вина във високите ценови класове „CODE” и „The Grape”, които са още една приятна изненада за ценителите и почитателите на марката „Домейн Бойар”.

Компанията вече 20 години е водещ производител и износител на български вина по света и продава успешно продукцията си на международните пазари в Европа, Азия, САЩ и Канада.
Поддържането на постоянно качество и използването на най-съвременни технологии са ключовите фактори за нейният успех.
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.