Следва

Блини с хайвер и пушена сьомга

Какво се крие след "и заживели щастливо" в модерни времена

Да не ти липсва нищо: мама и татко имат гигантска банкова сметка, завършваш най-елитните учебни заведения, срещаш принц и то не кой да е...

All About Life преди 12 години

Да не ти липсва нищо: мама и татко имат гигантска банкова сметка, завършваш най-елитните учебни заведения, срещаш принц и то не кой да е, а най-влиятелният принц, той се влюбва в теб, баба му те харесва, получаваш перфектната сватба, шият ти перфектната рокля, дворецът става твой дом, а ти от обикновено богато момиче вече си херцогиня и съпруга на престолонаследника.

И какво като официално никога няма да бъдеш принцеса, заради липсата си на аристократично потекло, нали съпругът и синът й ще станат крале?!

Пред романтичните ни погледи преди няколко дни едно обикновено богато момиче се превърна в най-щастливото момиче на света, изживявайки собствената си приказка. И докато милиони й завиждаха, тълкуваха усмивката й и пресмятаха колко точно е влюбена в принца, някои я поставиха в най-човешките ситуации и се запитаха, за завиждане ли е момиче, което никога повече няма да може да изведе майка си на обяд, когато си поиска?

Оказва се, че да си принцеса не е просто божествен дар, а истинско изпитание. Всъщност, колко от нас са готови да загърбят обедите с близки и приятели в името на титлата, ако тя е придружена с доживотно спазване на протокола.



На 29 април, спечелвайки официално принца, новата херцогиня на Кеймбридж изгуби своето галено Кейт, което ще бъде заменено с Катрин или Мадам. Освен това тя няма право да гласува, да се кандидатира за изборни постове, да се подписва под неофициални документи (припомняме ти скандала с принц Хари, който се подписал върху гипса на приятел), както и да работи, но пък новата й професия като съпруга на принца, също няма да я оставя със скръстени по цял ден ръце.

Въпреки че дипломата й по история на изкуствата ще й послужи само да е компетентна в светски разговори, тя няма да може да използва и свободата на словото си в пълния й размер. На Катрин е забранено да казва или прави нещо укорително, като да изразява мнение по политически и социални въпроси и т.н.


"Дневниците на принцесата"

Една принцеса е винаги под светлината на медийните прожектори. Папараци следят почти всяко нейно движение и понеже съдбата й е да бъде пример за милиони, тя няма право на нито един грешен ход. Длъжна е да пази достойнствата на кралската фамилия.

Следващите й няколко години с принца изглеждат привидно спокойни. Уилям и Катрин ще живеят в Северен Уелс, където той ще продължи пилотската си кариера на търсещ и спасяващ пилот за Кралските Военновъздушни Сили. Вероятно често ще я виждаме да придружава съпруга си на различни церемонии и сигурно сама ще се заеме с малък брой благотворителни каузи, но докато Уилям е още на служба, медийните им прояви ще бъдат максимално ограничени.


Даяна пристига на финалите за жени на Уимбълдън на 2.07.1994

След като Чарлс се възкачи на трона и Уилям бъде обявен в Принц на Уелс, публичната й роля ще се засили значително. Катрин ще се занимава усилено с благотворителност и ще пътува сама, както и с Уилям по цял свят, представяйки Великобритания.


принцеса Даяна и принц Уилям, 19.04 1992г.

Всъщност, както много вече отбелязаха, основната й роля следващите две-три години ще бъде да роди наследник и да го отглежда и възпитава, а покрай това и да спазва смешни правила като забраната за играта Монополи. През 2008 година Йоркският херцог принц Андрю разкри, че на членовете на кралската фамилия им е забранено да играят у дома светската игра, защото била твърде долнопробна. Заедно с всички лишения, тя ще трябва да забрави и морските дарове, понеже членовете на кралското семейство се страхуват от хранително отравяне. Но това не е сериозен проблем, предвид факта, че така или иначе не може да се храни на масата по-дълго от кралица Елизабет II.

Е, след време, когато правнуците на нашите правнуци, разказват на внуците си тази приказка, няма я завършват с „и заживели щастливо”, а с „и заживели в протокола.”

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.