Следва

We Love – тапетите на Urban Outfitters

Пет броя за героя. Най-здравословните храни, които можеш да консумираш без угризения

Храниш ли се достатъчно здравословно или като всички нас често залиташ към вредните вкусотийки и се провикваш...

All About Life преди 12 години

Храниш ли се достатъчно здравословно или като всички нас често залиташ към вредните вкусотийки и се провикваш от съседния кабинет: "Някой да има нещо сладко"? А после половин шоколад по-късно да се заричаш никога повече да не се отдаваш на изкуссителния му черен вид с натрошени или цели лешници. Боже, как се размечтахме...

Ние обаче те съветваме да не се концетрираш върху това да ядеш по-малко вредна храна, а върху това да консумираш по-полезна. Ето така вече шоколадът за селдобедна закуска няма да ти тежи на съвестта.

Опитай тези 5 храни, които ако ти допаднат могат да ти станат част от всекидневното меню и същевременно да не те лишават от „забранените удоволствия”:

Спанакът е едно от най-полезните и евтини продукти. Той предпазва от остеопороза, висок холестерол и рак. Също така развива мозъчните клетки.

Спанакът е идеално средство за костите, защото съдържа витамин A, K и С, калций и магнезий. Богат е също и на много антиоксиданти.



Най- вкусно е сготвен с ядки и стафиди, полети със зехтин. Ако не обичаш вкуса му по този начин, можеш да го опиташ в салата с лимон.

Яйцата са изключително полезни, независимо от старата им слава, че са богати на холестерол и мазнини!



Вече е доказано, че между холестерола в яйцето и този в кръвта ни няма връзка, затова се счита за храната, която сутрин ни дава най-много сила. Има логика, защото нещо, което притежава съставки, които могат да създадат живот, би трябвало да ни вдъхва и на нас такъв. Това е заради протеините и всичките 8 аминокиселини.

Боровинките са доказано най-богати на антиоксиданти от всички плодове и зеленчуци.



Предпазват от язви, глаукома, тумори и сърдечни проблеми. Скорошни изследвания твърдят, че предпазват и от заболявания като дименция и ауцхаймер. Боровинките могат да се ядат без нищо или с кисело мляко. Могат да се добавят и към спаначена салата. А колко са хубави студени с бабиното кисело мляко!

Ябълките. Колкото повече ябълки ядем седмично, толкова повече витамин С поглъщаме.



Ябълките са много полезни за храносмилателната система. Предпазват от сърдечно-съдови заболявания и могат да бъдат идеална гарнитура към шоколадови или сладоледени изкушения.

Тиквата е много полезна за кожата, косата и зрението.



Малко известен факт е, че семките на тиквата произвеждат вещество, което не позволява на депресията да ни настигне.

Тиквата е богата и на антиоксиданти, които предпазват от рак, много добра е за кръвообращението и храносмилателната система. Не се ограничавай откъм консумацията на тиква! Тя е хранителна, а същевременно от нея не се пълнее.

Когато минаваш покрай супермаркета, не пропускай да добавиш тези продукти в кошницата ти.
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.