Следва

Важните стъпки към добрия грим според най-влиятелния гримьор в света - Пат Макграт

Боядисването на косата и има ли съществени разлики в резултата по време на месечния цикъл

Вярно ли е, че косата не трябва да се боядисва по време на цикъл? Това е един въпрос, който засяга масово...

Beauty News преди 12 години

Вярно ли е, че косата не трябва да се боядисва по време на цикъл? Това е един въпрос, който засяга масово жените навсякъде по света и все още продължават да се заформят големи спорове относно различните теории.
Едни окачествяват становището за „пълна глупост”, а други силно вярват и даже си пресмятат дните, за да знаят кога ще могат да променят цвета на косата си.

Признаваме си, че въпреки преднамерения скептицизъм към всичко, което няма медицинско или козметично обяснение, на част от екипа ни се е случвало да изпада в подобни затруднения. И докато се чудехме дали да си ходим с израсналите корени още седмица или да действаме смело с боята, се поразровихме в намирането на универсалната истина за решаване на проблема.

Всъщност ефективното боядисване на косата зависи от много фактори, не само от месечно неразположение. По време на цикъл успешното боядисване е много индивидуално, затова при всеки ефектът е различен.

При някои жени боята е с чудесна покривност, при други - не. Повечето фризьори, които попитахме, обясняват този факт с хормоните, които се произвеждат по време на цикъла, но не при всички това оказва влияние.

Доказано е, че някои жени не ги "хваща" боята само първия ден от месечния им цикъл. При тях дори и къдрене, изправяне и всякаква форма на третиране не действа еднакво добре по всяко време на месеца. По принцип, при жени с недостиг на хормона прогестерон боята може да не покрие косите добре.

Най-голямата вероятност да не "те хване" боята в този период обаче се дължи най-вече на некачествения оцветяващ продукт и не дотам добре справил се фризьор. Трябва да имаш предвид и дължината на косата, количеството боя, което използваш, гъстотата й и, разбира се, естествената й пигментация. Защото всички знаем, че никога не се получава цветът така, както е на опаковката. И не би трябвало да се водим по нея. По-скоро, ако промяната е драстична, е важно да се консултираме с коафьора, той знае точната рецепта, за да се получи близък до желания резултат.

Другото важно нещо при боядисване, е да не забравяш, че се препоръчва косата да не се мие предварително, защото на чист косъм не се получава така добре, а дори става и на петна. Причината е, че шампоани съдържат специални вещества, които, макар и съобразени с вредните въздействия на околната среда, пречат на боята да проникне в косъма.

Все пак, ако те е страх и не ти се рискува, изчакай да отминат обезпокоителните дни и тогава се боядисай. Ако все пак е крайно наложително, препоръчваме ти да отидеш на фризьор, тестван във времето, който ще се справи с всяка тежка задача.

Ако пък вече си освежила косата с хубава прическа и свеж летен цвят на косата, чети утре как тя да изглежда елегантно и свежо едновременно в най-горещите дни в офиса.

More Beauty News