Честит нов Музей за съвременно изкуство. Или нещо подобно

За много творци логичната стъпка беше емиграция. Някои, като Недко Солаков, тръгнаха по света и станаха...

След 20 години чакане и недоволство от страна на културния елит в България, ето че един ден София се събуди с нещо, наречено Музей за съвременно изкуство. Или по-точно „Софийски арсенал – музей за съвременно изкуство”, съкратено САМСИ.

Липсата на музей, който да приюти изкуството на последните 20 години, се отрази пагубно на цялата българска сцена. 90-те години, бурното десетилетие на свобода, бунт, на Нова генерация и големи надежди не можа да остави ясна следа; не беше написана историята му. Остана само спомен за нещо бързо и цветно, което не можахме да уловим.

Коментари: 4

D
Denski (2013/06/07 / 16:56)
Здравейте, Страхотна статия! Благодарение на този материал успях да намеря въпросния музей онлайн - не си спомнях името. Само искам да отбележа, че ще сложили грешен линк към страницата на самия музей (може пък да е бил актуален към момента на написването й) http://samcaproject.com/Inquiry/ а трябва да е http://www.samcaproject.org/
V
Vintage queen (2011/07/05 / 10:35)
Много хубав материал наистина. Поздравявам ви, още повече, че никъде не видях и дума до момента по темата, а има издания с Гооолеми претенции. Евала на екипа!
Y
Yeah_right (2011/07/04 / 19:25)
Браво!
M
maxandco (2011/07/04 / 17:16)
Поздравления за прекрасния, изключително адекватен материал!!! Ясно беше, че така ще стане накрая - едно "голямо" нищо:((( Като имаме предвид, че всичко това се прави под натиск и от хора, които нямат никаква представа от съвременно изкуство. Провокацията преди няколко години за подобен музей беше на един от най-успешните ни съвременни артисти - Иван Мудов. Посочвам името му само за протокола.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.