Следва

Какво харесахме и какво не на Mellow Open Air

News Екстаз във вторник: Кандидат-студентите пишат за Йовков и Далчев, Риана ще се съблече по бельо за Армани, Хю Лори е новото лице на L'Oreal Paris M

"Пътища на прозрението в разказите на Йордан Йовков" и "Сравнение на цитати от "Към брата си" на Христо Ботев...

Events преди 12 години

1. Йордан Йовков и Атанаса Далчев се паднаха на кандидат-студентите в СУ

"Пътища на прозрението в разказите на Йордан Йовков" и "Сравнение на цитати от "Към брата си" на Христо Ботев и "Дяволско" на Атанас Далчев" са двете теми, между които могат да изберат кандидат-студентите в СУ, обяви пред БНР доц. Бойко Пенчев, председател на изпитната комисия.

Двата цитата за съпоставка са:
"Ах, ръка си кой ще турне на туй сърце, дето страда?" (Х. Ботев, „Към брата си”)

"Не искам състрадание от хората! Аз имам всичко: моя е смъртта". (А. Далчев, „Дяволско” )

Четири астрономически часа ще продължи изпитът в залите на университета, време, в което под жаркото слънце, 2100 кандидат-студенти ще трябва да впрегнат всичките си сили, знания и потенциал. Те ще избират дали да пишат интерпретативно съчинение върху творчеството на български автор или да съпоставят двата цитата.

2. Горещото мъжко лице на L’Oréal’ е Хю Лори

Докато кандидат-студентите бършат потта от челата си, размишлявайки над Йовковото творчество, доктор Хаус се разнежва с мъжките продукти на L’Oréal.

Хю Лори е най-новото лице на L’Oréal Paris Men и ще се появи в международните рекламни кампании на марката съвсем скоро.

Наред с много известните лица на френския популярен бранд, сред които Бийонсе, Рейчъл Уайз и Гуен Стефани, Хю добави името си в дългия списък на славата на Лореал.



3. Риана замени Меган Фокс като лице Emporio Armani underwear и Armani Jeans



Марката вече анонсира, че Риана ще е лицето, което ще продава Emporio Armani и Armani Jeans по света, а новата рекламна кампания, заснета вече в Ню Йорк, ще се появи през септември.

Брандът е известен с това, че досега за него са позирали едни от най-сексапилните звезди на небосклона - Дейвид Бекъм, Меган Фокс и Кристияно Роналдо, така че Риана е малко неочакван избор, но пък със сигурност не по-малко интересен.

Пищните форми на горещата поп-дива определено ще стоят страхотно в бельото и джинсите на Армани, така че очакваме с нетърпение поредните й страхотни кадри.

4. Оказа се, че продажбата на паркоместа под блоковете е незаконна



Не вярвай на често срещаните обяви за продажба на апартаменти с паркоместа, за които се калкулира цена, защото се оказва, че такива не съществуват. Такъв термин не съществува в законодателството ни и той не може да бъде продаван. Поне не законно.

Оказва се, че нито една агенция или строител не продава реално място за паркиране. Вариантите били два - или се продава право на ползване върху част от терена, обособено като паркомясто с граници, или се продават идеални части от терена или подземния паркинг, но без ясно обособено право на собственост върху съответното място.

За тези незаконни продажби са сигнализирали депутати от ГЕРБ в регионалното министерство и настояват при следващите промени в закона да се въведе легална дефиниция за паркомясто, която да му даде правен статут.

В момента, според проучване на dir.bg в сайт за недвижими имоти, средно 10 хиляди евро струва парчето нищо, наречено паркомясто на желаещ да си купи апартамент. А иначе варират между 5 и 15 хиляди лева.
 
5. Още една звездна майка



Актрисата Кейт Хъдсън роди момче в нощта на 9 юли. Тя вече има седемгодишният Райдър от брака си с Крис Робинсън, а второто й отроче е от фронтмена на Мюз Мат Белами.

До преди да роди, 32-годишната актриса не беше информирана за пола на бебето, по нейно желание, а когато разбира, че е втори син, мъжката майка била много щастлива от факта.
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?